miasto za tvoia tekst
        
 

Програма за деца
Детски спортен лагер

Конна база „Здравец” е точното място за пълноценна почивка сред автентичната красота на Балкана. В продължение на седмица, малчуганите ще получат уникалната възможност ежедневно да общуват с любимите конете, посредством езда и грижи за тях.Чрез квалифицираните си инструктори, базата предлага възможност за обучение по езда и преходи с коне до забележителности и исторически места.

Спортно-развлекателният модул включва всички онези дейности, които носят на децата удоволствие, незабравими преживявания и придобиване на съвършено нови знания и практически умения - стрелба с лък, тенис, разнообразни игри на открито, походи, турнири, тематични партита, пленери и др. Базата предлага всички условия за спорт, почивка и спокойствие сред прохладен планински въздух и красива природа, далеч от шума на градовете.

Нашата цел е да насърчим повече деца да излизат навън, да бъдат здрави и като се забавляват, да научат повече за животните и природата като цяло. В конна база “Здравец” се акцентира върху такива техники, които лесно подобряват ценните физически и психически качества, развиват рефлексите, вниманието и волята.
Работи се в посока създаване цялостна физическа и психическа устойчивост, изграждане на способности за бързо и ефективно ориентиране в различни ситуации.А на какви незабравими преживявания се радват учениците, които гостуват в база "Здравец" за 3, 5 и повече дни, когато лагеруват при нас! Тук те се научават сами да си приготвят от провизиите на собственоръчно напален огън вкусна храна. А в тъмното, от увлекателно поднесените разкази и предания, сякаш оживяват лица и събития от родната ни история.Дните са изпълнени с езда, състезания, тенис на маса, бадминтон, надбягване с чували, стрелба с лък, разходки в гората и запознаване с местната фауна и флора.

В базата запознаваме децата с живота и бита на прабългарите и преди всичко с военното им изкуство, обучавайки ги в техническите правила по стрелба с лък, бой с меч и др. Далечните ни предци са били изкусни майстори на разнообразни оръжия. И днес по същия начин при упражняване в завещаните ни от миналото способи и техники, младите хора повишават физическата си издръжливост, постигат добра гъвкавост и развиват остра съобразителност.

Назад